Koncern SIH

Grupacija Austrotherm pripada koncernu Schmid Industrie Holding. Pomenuti holding je jedan od najvećih koncerna građevinskim materijalima u Evropi u privatnom vlasništvu.

Ovaj koncern, pod vođstvom gospodina Friedricha Schmida i njegovih sinova, uživa veliki ugled, kako u građevinskoj industriji tako i kod potrošača, zahvaljujući svojim visokokvalitetnim proizvodima. Sa brendovima kao što su Austrotherm, Baumit, Murexin i drugi, kao i sa skoro 5.200 zaposlenih, kompanija je u 2016. godini ostvarila promet od preko 1,42 milijarde evra. U nastavku teksta predstavljamo ostalie kompanije (grupacije) koncerna.

Baumit GmbH (Austrija)

Wopfing 156
A - 2754 Waldegg
www.baumit.com

Kompanija sa jednim od najobimnijih programa građevinskog materijala za novogradnju i sanaciju kad je u pitanju starogradnja. Raznovrsni asortiman - zidarski malteri, priprema osnove za malterisanje, podloge za maltere, završno i mašinsko malterisanje, izolacioni premazi i malteri, fini malteri, sanacioni malteri, betonske košuljice, mase za špahtlovanje, građevinski lepkovi, završni premazi i kompletni fasadni sistemi.

Murexin AG

Franz v. Furtenbachstr. 1
A - 2700 Wr. Neustad
www.murexin.com

Proizvođač sa rešenjima građevinske tehnike, proizvodi za polaganje i lepljenje keramike, parketa i drugih podnih obloga, hidroizolacije, proizvodi građevinske hemije itd.

Furtenbach GmbH

Neunkirchnerstr. 88
A - 2700 Wr. Neustadt
www.furtenbach.com

Jedini austrijski proizvođač proizvoda za livnice i specijalne hemikalije, vezivnih sredstava za veštačku smolu, epoksiranih, poliuretanskih i silikonskih sistema. Od ukupne proizvodnje 85% odlazi za izvoz u ostatak Evrope i u prekookeanske zemlje.

WTB – Wopfinger Transportbeton GmbH

Brückenstr. 3
A - 2522 Oberwaltersdorf
www.wtb.at

Gotov beton i specijalni proizvodi, risajkling, šljunkare.

ORTNER GmbH

Hürmer Straße 36
A-3382 Loosdorf / Melk
www.ortner-cc.at

Proizvodni program ove kompanije obuhvata maltere, lepkove, premaze, fug i špahtel mase, modularne elemente za izgradnju peći, cevi, alate kao i sistemska rešenja za područja otporna na požar.

Eduard Kettner GmbH

Viktor Kaplan-Allee 5
7023 Pöttelsdorf
+43 2626/200 26
www.kettner.com

Vodeći ponuđač opreme u Austriji i Nemačkoj kada je u pitanju oprema za lov i za planinarenje. Prodaja se odvija preko poslovnica (8 u Austriji, 5 u Nemačkoj), nezavisnih distributera, a tu je i kataloška prodaja.

Wahrheit s/w Werbeagentur GmbH

Kantgasse 3/8
1010 Wien
+43 (0)1 533 02 02-0
www.wahrheit.com

Verodostojna i autentična reklama. Ideje, koncepti, konsalting, implementacija. Korporativni identitet, korporativni dizajn, klasična reklama, sajamske izložbe, B2B, B2C. Fleksibilna, autentična, prava. Od 1973. godine.