Novosti

Izgorjela proizvodna hala u Bihaću

NOVO! Austrotherm XPS ThermoBond

Austrotherm GmbH, naša austrijska “majka” kompanija, je u početku na tržišta Austrije i Nemačke, a u međuvremenu i na još neka zapadnoevropska tržišta, uspešno plasirala svoj novi proizvod na bazi ekstrudiranog polistirena (XPS).

„Austrotherm International” u poslovnoj 2016. godini

Prethodna kalendarska godina je bila godina nastavka poslovne ekspanzije grupacije “Austrotherm International”, koja posluje u sastavu austrijskog koncerna Schmid Industrie Holding (SIH).

Austrotherm XPS nam „zvuči“ poznato

Naš ružičasti proizvod Austrotherm XPS „odigrao“ je važnu TV-ulogu u finalnoj epizodi popularnog zabavnog TV-serijala „Tvoje lice zvuči poznato“ (http://tlzp.prva.rs). Reč je o srpskoj verziji svetski poznatog talent šoua “Your Face Sounds Familiar”, a finale za 2014. godinu je emitovano na “TV PRVA” u nedelju 28.12.2014.

Otvorena XPS-fabrika u Njemačkoj

Naša austrijska „majka“ kompanija je 05.06.2014, jednom glamuroznom proslavom unutar fabričkog kruga, ozvaničila početak proizvodnje XPS-a u nemačkom Vitenbergeu (Wittenberge), gradiću koji se nalazi između Berlina i Hamburga.

60 godina Austrotherm-a = 60 godina kompetentnosti!

260 naših odabranih klijenata (kupaca) iz Austrije, kao i iz 15-ak drugih evropskih država su u četvrtak 13.06.2013. prisustvovali glamuroznoj svečanosti koju je Austrotherm GmbH, povodom svog 60. rođendana, organizovao u baroknom zamku Esterhazi (“Esterhazy”), u gradiću Ajzenštatu (Eisenstadt) na krajnjem istoku Austrije.

Stiropor je “najekološkiji” termoizolacioni materijal!

Dana 21.07.2011. je organizacija „ECO“ iz Bona objavila “ekološki izveštaj” baziran na svojstvima građevinskih proizvoda shodno ekološkim deklaracijama proizvođača prema ISO 14025. Rezultati pokazuju da je stiropor „najekološkiji“ mogući termoizolacioni materijal.

Naš EPS krči put u niskogradnji

Naš artikal „Austrotherm EPS A150“ počinje da nalazi svoju primenu i u niskogradnji u Srbiji. Za potrebe sanacije magistralnog puta Valjevo – Užice, isporučili smo preko 1.000 m3 ovog našeg proizvoda, i to u blokovima dimenzija 2000mm x 1220mm x 1000mm. Ovaj poslovni aranžman ima za nas izuzetan značaj jer nam otvara nove „horizonte“ na srpskom tržištu...