Sorry, the requested view was not found.

The technical reason is: No template was found. View could not be resolved for action "webPushNotification" in class "Seam\SeamTemplate\Controller\TemplateController".

Ekološki XPS

Austrotherm GmbH je još 2011. godine postao prvi austrijski proizvođač termoizolacionih ploča od ekstrudiranog polistrirena (XPS) , čiji su proizvodi dobili tzv. "ekološki certifikat" od strane Nikolausa Berlakoviča (Nikolaus Berlakovich), tadašnjeg ministra za zaštitu životne sredine u Vladi Republike Austrije. Od tada se validnost tog certifikata konstantno obnavlja, pa je sad aktuelan onaj koji je izdat u maju 2016. godine, od strane sadašnjeg austrijskog resornog ministra Andrea Ruprehtera (Andrä  Ruprechter), a koji je važeći sve do augusta 2019. godine.

Certifikat važi za svih pet različitih XPS-ploča koje se proizvode u našoj austrijskoj XPS-fabrici u gradu Purbah-u (Purbach). Ovo priznanje uručeno kolegama iz Austrije je indirektno priznanje i za našu kompaniju, Austrotherm BH d.o.o. koja u svom asortimanu nudi Austrotherm XPS 30 i Austrotherm XPS P, a od prije nekoliko godina i ploče Austrotherm XPS 50, odnosno Austrotherm XPS 70. Bitno je napomenuti da je proizvodnja u našoj fabrici za XPS u Nišu tipska - potpuno po "modelu" koji su još 2005. godine u Nišu uspostavile naše kolege iz Austrije (iz fabrike u Purbahu).