O nama

Austrotherm termoizolacija. To nikog ne ostavlja hladnim.

  Austrotherm je specijalist za visokokvalitetnu i inovativnu toplotnu i zvučnu izolaciju 
  u Srednjoj i Istočnoj Evropi. Preduzeće je osnovao Oswald Nowotny 1953. godine,
  prvi proizvođač stiropora u Austriji. Od tadašnjeg pionira na području izolacije 
  Austrotherm je u Austriji postao poznat i priznat te u mnogim područjima
  jedini proizvođač izolacijskih materijala od EPS-a i XPS-a, fasadnih profila te ploča za
  unutrašnju i sanitarnu gradnju.

  Nakon otvaranja Zapada prema Istočnoj Evropi Austrotherm je među prvim zapadnoevropskim preduzećima počeo sa radom na istočnoevropskom tržištu. Trenutno, Austrotherm grupacija je zastupljena u 11 zemalja sa 17 proizvodnih pogona a zajedno s grupacijama Baumit (fasade, malteri, estrih) i Murexin (građevinska  hemija) pripada Schmid-Industrie-Holdingu.

Sve članice Austrotherm grupacije dosljedno primjenjuju politiku kvalitete i inovacija a zaštita klime i okoliša zauzimaju primarno mjesto u poslovanju. Zahvaljujući proizvodnji koja pridonosi očuvanju resursa i proizvodima koji su ekološki povoljni omogućen je vrijedan doprinos smanjenju CO2 emisije. Ekološki, ekonomski i socijalni aspekti čine fundament Austrotherm-ovog održivog djelovanja. 

Od 2007. godine Austrotherm je zastupljen i u Bosni i Hercegovini dok je u aprilu 2008. godine fabrika EPS-a u Bihaću počela s radom. Na taj način je omogućeno snabdijevanje hrvatskog i bosansko-hercegovačkog tržišta Austrotherm-ovim EPS-om iz domaće proizvodnje prema austrijskoj tehnologiji. Domaćim potrošačima nude se vrhunski proizvodi s vrhunskim svojstvima koji:

 smanjuju troškove grijanja i hlađenja
 stvaraju ugodnu klimu u stambenim i poslovnim objektima
 doprinose zaštiti okoliša


Ušteda energije termoizolacijom od podruma do krova

Austrotherm nudi optimalno rješenje za svako područje na objektu kao što su temelji, podrumi i vanjski podrumski zidovi, sokle, unutrašnji dijelovi objekta, međuspratne ploče i zidovi, ravni i kosi krovovi, te optimalna rješenja u izolaciji protiv udarne buke i sprečavanju nastajanja toplinskih mostova.


Proizvodi: EPS (stiropor), XPS, fasadni profili, Uniplatte (univerzalna ploča)

 Austrotherm EPS (ekspandirani polistiren, stiropor) je termoizolacijski materijal koji se  već godinama pokazao kao odličan izolator krovova, zidova, međuspratnih ploča i podova kako stambenih tako i poslovnih objekata.

 Austrotherm EPS PLUS je inovativni proizvod obogaćen grafitom koji omogućava do 20% veći termoizolacijski učinak.

 Ružičasti Austrotherm XPS (ekstrudirani polistiren) igra veliku ulogu upravo tamo gdje je usljed ekstremnih pritisnih opterećenja i vlage potrebna upotreba termoizolacijskog materijala s najboljim karakteristikama (temelji, podrumi, garaže, ravni krovovi i sl.).

 Austrotherm UNIPLATTE je univerzalna ploča koja predstavlja idealno rješenje na području unutrašnje gradnje i sanitarija.

 Austrotherm fasasni profili uljepšavaju fasade objekata na individualan način prema željama i potrebama naših kupaca.


Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu i inovativnim proizvodima u potpunosti smo spremni za buduće generacije i nove izazove.

Austrotherm. To nikog ne ostavlja hladnim.


Downloads


Cjenovnik BIH - Cjenik HR

ProspektiKontakt


Upiti

Kontakt BiH

Kontakt HRNovosti & Informacije

NAJJEDNOSTAVNIJI NAČIN POVEĆANJA ENERGIJSKE EFIKASNOSTI STANOVANJA, JESTE PRIMJENA GRAĐEVINSKO-TEHNIČKE MJERE - POBOLJŠANJE TOPLOTNE... 
Trendovi energijske efikasnosti kroz utopljavanje objekata u sektoru zgradarstva poštivajući EU norme i domaće zakonodavstvo
Polemika oko klimatskih promjena je uveliko uzela maha u posljednjim decenijama, da bi... 
Optimalna debljina termoizolacije – Analiza troškova i isplativosti
Najčeše pitanje koje se postavlja nakon donošenja odluke o ugradnji...