O nama

Austrotherm termoizolacija. To nikog ne ostavlja hladnim.

  Austrotherm je specijalist za visokokvalitetnu i inovativnu toplotnu i zvučnu izolaciju 
  u Srednjoj i Istočnoj Evropi. Preduzeće je osnovao Oswald Nowotny 1953. godine,
  prvi proizvođač stiropora u Austriji. Od tadašnjeg pionira na području izolacije 
  Austrotherm je u Austriji postao poznat i priznat te u mnogim područjima
  jedini proizvođač izolacijskih materijala od EPS-a i XPS-a, fasadnih profila te ploča za
  unutrašnju i sanitarnu gradnju.

  Nakon otvaranja Zapada prema Istočnoj Evropi Austrotherm je među prvim zapadnoevropskim preduzećima počeo sa radom na istočnoevropskom tržištu. Trenutno, Austrotherm grupacija je zastupljena u 11 zemalja sa 17 proizvodnih pogona a zajedno s grupacijama Baumit (fasade, malteri, estrih) i Murexin (građevinska  hemija) pripada Schmid-Industrie-Holdingu.

Sve članice Austrotherm grupacije dosljedno primjenjuju politiku kvalitete i inovacija a zaštita klime i okoliša zauzimaju primarno mjesto u poslovanju. Zahvaljujući proizvodnji koja pridonosi očuvanju resursa i proizvodima koji su ekološki povoljni omogućen je vrijedan doprinos smanjenju CO2 emisije. Ekološki, ekonomski i socijalni aspekti čine fundament Austrotherm-ovog održivog djelovanja. 

Od 2007. godine Austrotherm je zastupljen i u Bosni i Hercegovini dok je u aprilu 2008. godine fabrika EPS-a u Bihaću počela s radom. Na taj način je omogućeno snabdijevanje hrvatskog i bosansko-hercegovačkog tržišta Austrotherm-ovim EPS-om iz domaće proizvodnje prema austrijskoj tehnologiji. Domaćim potrošačima nude se vrhunski proizvodi s vrhunskim svojstvima koji:

 smanjuju troškove grijanja i hlađenja
 stvaraju ugodnu klimu u stambenim i poslovnim objektima
 doprinose zaštiti okoliša


Ušteda energije termoizolacijom od podruma do krova

Austrotherm nudi optimalno rješenje za svako područje na objektu kao što su temelji, podrumi i vanjski podrumski zidovi, sokle, unutrašnji dijelovi objekta, međuspratne ploče i zidovi, ravni i kosi krovovi, te optimalna rješenja u izolaciji protiv udarne buke i sprečavanju nastajanja toplinskih mostova.


Proizvodi: EPS (stiropor), XPS, fasadni profili, Uniplatte (univerzalna ploča)

 Austrotherm EPS (ekspandirani polistiren, stiropor) je termoizolacijski materijal koji se  već godinama pokazao kao odličan izolator krovova, zidova, međuspratnih ploča i podova kako stambenih tako i poslovnih objekata.

 Austrotherm EPS PLUS je inovativni proizvod obogaćen grafitom koji omogućava do 20% veći termoizolacijski učinak.

 Ružičasti Austrotherm XPS (ekstrudirani polistiren) igra veliku ulogu upravo tamo gdje je usljed ekstremnih pritisnih opterećenja i vlage potrebna upotreba termoizolacijskog materijala s najboljim karakteristikama (temelji, podrumi, garaže, ravni krovovi i sl.).

 Austrotherm UNIPLATTE je univerzalna ploča koja predstavlja idealno rješenje na području unutrašnje gradnje i sanitarija.

 Austrotherm fasasni profili uljepšavaju fasade objekata na individualan način prema željama i potrebama naših kupaca.


Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu i inovativnim proizvodima u potpunosti smo spremni za buduće generacije i nove izazove.

Austrotherm. To nikog ne ostavlja hladnim.


Downloads


Cjenovnik BIH - Cjenik HR

ProspektiKontakt


Upiti

Kontakt BiH

Kontakt HRNovosti & Informacije

Polemika oko klimatskih promjena je uveliko uzela maha u posljednjim decenijama, da bi konačno doživjela svoju „verifikaciju“ krajem... 
Da li je bolje plaćati energiju koju gubimo ili je bolje platiti da energiju manje gubimo
NAJJEDNOSTAVNIJI NAČIN POVEĆANJA ENERGIJSKE EFIKASNOSTI STANOVANJA, JESTE PRIMJENA... 
Značaj izolovanja vanjske ovojnice u cilju povećanja energijske efikasnosti i smanjenja troškova za energiju u sektoru zgradarstva
Globalni trend potrošnje energije konstantno je rastući, a predviđanja su da će... 
Optimalna debljina termoizolacije – Analiza troškova i isplativosti
Najčeše pitanje koje se postavlja nakon donošenja odluke o ugradnji...