Termoizolacija = zaštita klime

Wärmedämmung ist KlimaschutzZagrijavanje zemlje se i dalje nastavlja: klimatski modeli predviđaju da će se globalna tepmeratura do 2100. godine uvećati za do 3.5°C ukoliko visina emisija plinova staklenika ostane ista. Posljedice ovakvih klimatskih promjena su razarajuće za ekosisteme i životne uslove. Također se ne mogu isključiti katastrofe, ratovi i kretanja izbjeglica. Vrijeme je za djela i umanjenje emisije plinova staklenika.
Veliki dio ukupne potrošnje energije otpada na grijanje prostorija i zagrijavanje vode. Grijanje prostorija prouzrokuje znatne emisije CO2 koje štete klimi. Upravo ovdje leži veliki potencijal za zaštitu klime.

Izolacijski materijali štite klimu umanjujući efekt staklenika!

Smanjenje potrošnje energije je na dnevnom redu! Bitna mjera u postizanju ovog cilja predstavlja termička sanacija starogradnje. Naime, starogradnja preinačena u pasivnu kuću donosi uštedu energije i do 90%! Najbitniji dijelovi ovakve termičke sanacije predstavljaju termoizolacija fasade, krova i podrumske međuspratne ploče.


Downloads


Cjenovnik BIH - Cjenik HR

ProspektiKontakt


Upiti

Kontakt BiH

Kontakt HRNovosti & Informacije

Polemika oko klimatskih promjena je uveliko uzela maha u posljednjim decenijama, da bi konačno doživjela svoju „verifikaciju“ krajem... 
Da li je bolje plaćati energiju koju gubimo ili je bolje platiti da energiju manje gubimo
NAJJEDNOSTAVNIJI NAČIN POVEĆANJA ENERGIJSKE EFIKASNOSTI STANOVANJA, JESTE PRIMJENA... 
Značaj izolovanja vanjske ovojnice u cilju povećanja energijske efikasnosti i smanjenja troškova za energiju u sektoru zgradarstva
Globalni trend potrošnje energije konstantno je rastući, a predviđanja su da će... 
Optimalna debljina termoizolacije – Analiza troškova i isplativosti
Najčeše pitanje koje se postavlja nakon donošenja odluke o ugradnji...