Termoizolacija - zašto?

Zato što se dobra termoizolacija, od podruma do krova, i više nego isplati.
7 razloga za visokokvalitetnu izolaciju:


1. Ušteda troškova energije

Preko krova, podruma i fasada gubimo 70% toplote. Termoizolacijom s Austrothermovim proizvodima iz godine u godinu možete drastično smanjiti troškove grijanja. Period amortizacije za izolacijski materijal iznosi jednu do 8 godina. Na ovaj način možete dugoročno uštedjeti: kao npr. kod sanacije objekta na niskoenergetsku razinu ušteda troškova grijanja iznosi 85%! Novac koji ste na ovaj način uštedjeli možete iskoristiti npr. za ljetovanje na moru ili skijanje u zimskom periodu.

Warum dämmen - behaglich wohnen


2. Ugodno stanovanje

Za ugodno stanovanje unutar vlastita četiri zida nisu presudni samo namještaj i odabir boja nego i temperatura i vlažnost zraka kao i temperature površina zidova (temperatura zračenja). 

U hladno doba godine u neizolovanoj kući mogu nastati enormne razlike između temperature zraka (npr. 21°C) i temperatura unutrašnjih strana vanjskih zidova. Hladnoća zrači u prostoriju i nastaje osjećaj propuha – iako su prozori zatvoreni. 

Kuća izolirana s Austrothermom ima daleko bolju i ugodniju sobnu klimu – kako zimi tako i ljeti! Dobrom izolacijom i ciljanim prozračivanjem minimizira se opasnost od nastanka buđi, štetne za zdravlje. 


3. Zaštita klime

Grijanje i hlađenje kuća odgovorno je za jednu trećinu svih emisija CO2 koje prouzrokuju negativne klimatske promjene. Cjelovitom izolacijom novih i starih objekata (termička sanacija) s Austrothermovim proizvodima umanjujete emisije CO2 . Na taj način doprinosite borbi protiv efekta staklenika – i činite pravu stvar za oporavak klime.


4. Osiguranje vrijednosti

Vlastiti dom je za većinu ljudi jedan od najvažnijih životnih ciljeva. Posjedovanje nekretnine u ekonomski nesigurnim vremenima smatra se vrijednom životnom osnovom. Termoizolacija uvećava vrijednost objekta a termička sanacija izolacijom fasade, krova i međuspratnih ploča spada u najbitnije mjere očuvanja vrijednosti objekta. Energetska iskaznica za objekte je u Europskoj uniji već godinama zakonom propisana a uvođenje zakonske direktive po tom pitanju može se uskoro očekivati i u našoj zemlji. 


5. Energetska neovisnost

Kriza plina između Rusije i Ukrajine je pokazala da se ne možemo osloniti na nesigurne izvore grijanja. Termoizolacija s Austrothermovim proizvodima pruža sigurnost i umanjuje ovisnost od nesigurnih izvora energije.


6. I ljeti ugodne temperature

Stručno izvedena izolacija zadržava zimi toplotu u prostorijama. S druge strane ona ljeti sprečava ulazak prevelike količine toplote kroz građevinske elemente iz vana u unutrašnjost objekta.


7. Poticaji od strane države

Minimalni sloj termoizolacije propisan je zakonom u mnogim državama kao što su Austrija, Njemačka i Švicarska. Ove države pružaju nepovratna finansijska sredstva kao podršku za izgradnju niskoenergetskih i pasivnih objekata.

 

 

 


Downloads


Cjenovnik BIH - Cjenik HR

ProspektiKontakt


Upiti

Kontakt BiH

Kontakt HRNovosti & Informacije

Povodom desetogodišnjice kompanije Austrotherm BH d.o.o. u Sarajevu je 20.04.2017. godine, u hotelu Hills upriličena proslava ovog malog ali... 
Od predstavništva do vodećeg proizvođača termoizolacionih materijala (pres konferencija)
Jeste li znali da je u BiH u proteklih deset godina proizvedeno toliko stiropora da bi se... 
Da li je bolje plaćati energiju koju gubimo ili je bolje platiti da energiju manje gubimo
NAJJEDNOSTAVNIJI NAČIN POVEĆANJA ENERGIJSKE EFIKASNOSTI STANOVANJA, JESTE PRIMJENA...