Termoizolacija - zašto?

Zato što se dobra termoizolacija, od podruma do krova, i više nego isplati.
7 razloga za visokokvalitetnu izolaciju:


1. Ušteda troškova energije

Preko krova, podruma i fasada gubimo 70% toplote. Termoizolacijom s Austrothermovim proizvodima iz godine u godinu možete drastično smanjiti troškove grijanja. Period amortizacije za izolacijski materijal iznosi jednu do 8 godina. Na ovaj način možete dugoročno uštedjeti: kao npr. kod sanacije objekta na niskoenergetsku razinu ušteda troškova grijanja iznosi 85%! Novac koji ste na ovaj način uštedjeli možete iskoristiti npr. za ljetovanje na moru ili skijanje u zimskom periodu.

Warum dämmen - behaglich wohnen


2. Ugodno stanovanje

Za ugodno stanovanje unutar vlastita četiri zida nisu presudni samo namještaj i odabir boja nego i temperatura i vlažnost zraka kao i temperature površina zidova (temperatura zračenja). 

U hladno doba godine u neizolovanoj kući mogu nastati enormne razlike između temperature zraka (npr. 21°C) i temperatura unutrašnjih strana vanjskih zidova. Hladnoća zrači u prostoriju i nastaje osjećaj propuha – iako su prozori zatvoreni. 

Kuća izolirana s Austrothermom ima daleko bolju i ugodniju sobnu klimu – kako zimi tako i ljeti! Dobrom izolacijom i ciljanim prozračivanjem minimizira se opasnost od nastanka buđi, štetne za zdravlje. 


3. Zaštita klime

Grijanje i hlađenje kuća odgovorno je za jednu trećinu svih emisija CO2 koje prouzrokuju negativne klimatske promjene. Cjelovitom izolacijom novih i starih objekata (termička sanacija) s Austrothermovim proizvodima umanjujete emisije CO2 . Na taj način doprinosite borbi protiv efekta staklenika – i činite pravu stvar za oporavak klime.


4. Osiguranje vrijednosti

Vlastiti dom je za većinu ljudi jedan od najvažnijih životnih ciljeva. Posjedovanje nekretnine u ekonomski nesigurnim vremenima smatra se vrijednom životnom osnovom. Termoizolacija uvećava vrijednost objekta a termička sanacija izolacijom fasade, krova i međuspratnih ploča spada u najbitnije mjere očuvanja vrijednosti objekta. Energetska iskaznica za objekte je u Europskoj uniji već godinama zakonom propisana a uvođenje zakonske direktive po tom pitanju može se uskoro očekivati i u našoj zemlji. 


5. Energetska neovisnost

Kriza plina između Rusije i Ukrajine je pokazala da se ne možemo osloniti na nesigurne izvore grijanja. Termoizolacija s Austrothermovim proizvodima pruža sigurnost i umanjuje ovisnost od nesigurnih izvora energije.


6. I ljeti ugodne temperature

Stručno izvedena izolacija zadržava zimi toplotu u prostorijama. S druge strane ona ljeti sprečava ulazak prevelike količine toplote kroz građevinske elemente iz vana u unutrašnjost objekta.


7. Poticaji od strane države

Minimalni sloj termoizolacije propisan je zakonom u mnogim državama kao što su Austrija, Njemačka i Švicarska. Ove države pružaju nepovratna finansijska sredstva kao podršku za izgradnju niskoenergetskih i pasivnih objekata.

 

 

 


Downloads


Cjenovnik BIH - Cjenik HR

ProspektiKontakt


Upiti

Kontakt BiH

Kontakt HRNovosti & Informacije

Najčeše pitanje koje se postavlja nakon donošenja odluke o ugradnji termoizolacije na stambeni ili nestambeni objekat jeste... 
Austrijski ambasador posjetio Austrotherm
13-og novembra, novoimenovani ambasador Austrije u BIH, Martin Pammer, prilikom svoje prve... 
Austrotherm kao podrška sportu u BiH
Svjetsko prvenstvu u hrvanju grčko-rimskim i slobodnim stilom za veterane, svečano je... 
Ambasador republike Austrije posjetio nasu fabriku
U toku mjeseca juna, tekuće  godine, kompanija Austrotherm BH d.o.o. je imala čast... 
60 godina Austrotherm-a = 60 godina kompetentnosti!
U četvrtak, 13.06.2013. oko 260 naših odabranih klijenata (kupaca) iz...