Gradonačelnik Galijašević posjetio tvornicu Austrotherm

Podrška gradske uprave Bihaća privrednicima koji uspješno posluju jedan je od strateških pravaca djelovanja gradske administracije koja je u posljednje dvije godine nizom olakšica za privrednike pokušala dati vjetar u leđa ovdašnjim kompanijama. Jedna od njih je i tvornica stiropora Austrotherm u Turiji kod Bihaća, koja danas zapošljava 45 radnika i proizvodi godišnje 350.000 m3 sa ostvarenim prihodima od skoro 22 miliona KM.

“ U Bihaću smo od 2008.godine i možemo biti zadovoljni i ponosni što smo lideri u BiH u ovoj oblasti i činjenica da poslujemo u 15 zemalja govori da smo kompanija koja bilježi konstantan rast. Proizvod iz Bihaća plasiramo u zemlje regiona i ono što nas posebno raduje jeste spremnost gradske administracije da nam bude na usluzi i kao podrška našem radu “- kazao je direktor Gajić.

Zadovoljstvo viđenim nije krio ni mr.sci.Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća, kazavši da kompanije poput Austrotherma zaslužuju punu pažnju i podršku ne samo gradskih vlasti, već svih nivoa vlasti u BiH. “ Prvi put sam u ovoj uspješnoj kompaniji i zaista sam oduševljen načinom na koji fabrika radi i kako ima viziju daljnjeg razvoja. Ovo je pozitivna priča iz grada Bihaća i zaslužuje našu podršku i to sam i istakao direktoru da stojim na raspolaganju za sve što ovoj kompaniji treba . Bez proizvodnog radnog mjesta nema ni javne administracije i to mora svima biti jasno. Ova firma zapošljava 45 naših sugrađana a dodatno kroz kooperantsku saradnju veže i prevoznike kamiona koji godišnje ostvare i do milion KM prometa sa Austrothermom “- kazao je gradonačelnik Galijašević.Novosti & Informacije

Podrška gradske uprave Bihaća privrednicima koji uspješno posluju jedan je od strateških pravaca djelovanja gradske... 
Press konferencija o realizaciji projekta "Joint action for green industry"
U okviru projekta pod nazivom "Joint Action for Green Industry – Zajednička akcija... 
Nova XPS-fabrika u Njemačkoj!
Do kraja 2013. godine, Austrotherm će izgraditi svoju novu XPS-fabriku. Ovo novo... 
Novi proizvod u Austriji!
Naša austrijska „majka“-kompanija Austrotherm GmbH je na samom početku... 
60 godina Austrotherm-a = 60 godina kompetentnosti!
U četvrtak, 13.06.2013. oko 260 naših odabranih klijenata (kupaca) iz...