Austrotherm AMK - element me─Ĺuspratne konstrukcije

Austrotherm me─Ĺuspratna konstrukcija (AMK) je elemenat ispune izra─Ĺen
od „stiropora” tj. ekspandirnog polistirena. Proizvodi se u specijalno izra─Ĺenom automatu i namijenjen je formiranju me─Ĺuspratne konstrukcije. Lako je ugradiv i posjeduje dobra termi─Źka i zvu─Źna izolacijska svojstva.
Proizvodi se u Srbiji (grad Niš).

Ovakav tip me─Ĺuspratne konstrukcije je veoma lagan i to ga ─Źini prakti─Źno nezamjenljivim npr. pri nadgradnji objekata. Mala te┼żina konstrukcije omogu─çava finansijske uštede, kao i kvalitetnija projektantska rješenja pri dimenzioniranju podvlaka, stubova i temelja. Veliki dimenzioni modul jednog elementa ─Źini potkonstrukciju jednostavnom i racionalnom. S obzirom na vrstu materijala od kojeg je element ispune izra─Ĺen, kao i na ve─ç formirane otvore u presjeku samog elementa - prosijecanje stiropora kao i provo─Ĺenje instalacija kroz element ne predstavljaju nikakav problem.


Prednosti primene AMK konstrukcije:

lako ugradiva
dobra termi─Źka i akusti─Źna (zvu─Źna) izolaciona svojstva
najlakša me─Ĺuspratna konstrukcija
veliki dimenzioni modul elementa ─Źini podkonstrukciju i monta┼żu jednostavnom
ostavljanje otvora u konstrukciji ne predstavlja nikakav problem

Tehni─Źki izveštaj

Austrotherm me─Ĺuspratna konstrukcija (AMK) se sastoji od elemenata ispune (polegnutih jedan uz drugi po cijeloj površini me─Ĺuspratne plo─Źe i betonske konstrukcije (sa rebrima i armiranom plo─Źom, analogno prethodno izvedenom statisti─Źkom prora─Źunu). Elemenat ispune je izra─Ĺen od osnovnog “punioca” (Austrotherm EPS) proizvedenog u automatu. Na njega se, u fazi monolitiziranja konstrukcije, neposredno prenosi svo tehnološko optere─çenje. Betonska konstrukcija se armira u rebru rešetkastom armaturom zategnutom analogno prethodno izvedenom statisti─Źkom prora─Źunu.

Tehnologija izvo─Ĺenja

Elementi ispune se montiraju priljubljeni (bez spojnica) na pripremljene oslonce od drvenih greda. Razmak izme─Ĺu pojedina─Źnih oslonaca iznosi maksimalno 3m. Za razmake izme─Ĺu oslonaca koji su ve─çi od 3m formiraju se popre─Źna rebra prema va┼że─çim propisima. O─Źekivani ugib (prema prora─Źunu ugiba konstrukcije) se mo┼że izbje─çi postavljanjem adekvatnih nadvišenja. Elementi ispune treba da se pri betoniranju, uobi─Źajenim mjerama, zaštititi od ošte─çenja. Posebna oplata i podupiranje (osim propisanog) nisu neophodni. Obrada plafonske površine (donje strane elementa ispune) vrši se odgovaraju─çom špahtel masom u koju se utiskuje armaturna mre┼żica. Obrada podne konstrukcije (gornje strane elementa ispune) vrši se na uobi─Źajen na─Źin.

EAN-broj materijal dimenzije (mm) pritisna ─Źvrsto─ça
(pri 10% deformacije)
klasa gorivosti odr┼żivost oblika do temperature
8606105881173 Austrotherm
EPS 100
500 x 400 x 160 min.100 Kpa (10 t/m2) B1 80C
Downloads


Cjenovnik BIH - Cjenik HR

ProspektiKontakt


Upiti

Kontakt BiH

Kontakt RHNovosti & Informacije

Povodom desetogodišnjice kompanije Austrotherm BH d.o.o. u Sarajevu je 20.04.2017. godine, u hotelu Hills uprili─Źena proslava ovog malog ali... 
Od predstavni┼ítva do vode─çeg proizvo─Ĺa─Źa termoizolacionih materijala (pres konferencija)
Jeste li znali da je u BiH u proteklih deset godina proizvedeno toliko stiropora da bi se... 
Da li je bolje pla─çati energiju koju gubimo ili je bolje platiti da energiju manje gubimo
NAJJEDNOSTAVNIJI NA─îIN POVE─ćANJA ENERGIJSKE EFIKASNOSTI STANOVANJA, JESTE PRIMJENA...